TÜRKÇÜ OLMAK ÜLKÜCÜLÜKLE BİR OLABİLİR Mİ?
Merhaba! Ben yeni yazar Uzbeg. Bu başlık altında sizlere Türkçülük ve Ülkücülük terimleri hakkındaki düşüncelerimi paylaşacağım...
Türkçülük kelimesi adından da anlaşılacağı gibi 'Türkçü', 'Türk Sevdalısı', gibi anlamlar uyandırmaktadır beynimizde. Ancak bu terim 'Atsızcılık' anlamınada gelebilir. Nihal Atsız ünlü bir Türk Milliyetçisiydi. Ancak zamanla aramızdaki bağlar kopmuş olsada saygı duyduğumuz bir kişilik olarak belleğimize kazındı. Miras bıraktığı düşünceler bazı kimseler tarafından yaşatılmaya çalışılsada esas Türkçünün kim olduğu anlaşılamadı... Türkçülük, 'Irkçılıkmıydı?'
Aslında anlam itibariyle biz milliyetçiler de Türkçü olamazmıyız? Tabii ki olabiliriz. Hatta Türkçüyüz bile diyebiliriz.
Yukarıda sorduğum gibi Türkçü olmak Irkçı olmayı gerektirirmiydi? Aslında bunun cevabı kişiden kişiye değişebilir. Ancak bana göre Türklüğünden gurur duyan ve Türklük için çalışan herkese Türkçü diyebiliriz. Ama bu terim altında ırkçılık yapılsada bizde Irkçı olmak mecburiyetinde değiliz.
Peki, Ülkücülük Ne idi? Ülkücülük; başbuğ Alpaslan Türkeşten bize miras kalan ülkümüzün bekçiliğiydi. Ülkü denen altın mirasımız Turan ve Türk-İslam ülküsüdür. Ülkücüler bazı 'cahil' kesimlerce 'mafya' 'çete' 'kötü adamlar' olarakta tabir edilebilinir.

Ancak Ülkücü olmakta Türklük için çalışmaktır. İslam için de çalışmaktır. Özenti olmamaktır, ''Girdiği odanın rengini alan değil, girdiği odaya renk veren olmaktır''

Aslında sorduğum sorunun cevabını yazımda kendi kendime yine farkettim. Ülkücülük dininide yüceltmektir. Ancak, TURAN UĞRUNA TÜM TÜRKLER KARDEŞ OLMALI. BİR OLMALI! DÜŞÜNCE UĞRUNA DÜŞMANLIK ÇIKARTMAMALI, TEK ÜLKÜ İÇİN ÇALIŞMALI. BÜYÜK TURAN GERÇEKLEŞTİĞİNDE BU ANLAMSIZ KAVGALARIMIZIN GERÇEKTEN NE KADAR 'ANLAMSIZ' OLDUĞUNU GÖRECEĞİZ!
Saygılar
Uzbeg